K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürleri Eyyüp Karahan ile Fatih Turan ve Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile biraraya geldi.

Görüşmede, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü , Türkiye Çevre Ajansı’ndan yetkililer, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, K. T. Belediyeler Birliği Müdürü Muammer Güneş, K. T. Belediyeler Birliği İdari Memuru Nazan Özlatif ve  AB Koordinasyon Merkezi’nden Hüseyin Hergüner de hazır bulundu.

Görüşmede konuşan K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC’deki çevre sorunlarına dikkat çekerek, bunların çözülmesinin önemine değindi. Özçınar, geri dönüşüm noktasında önemli projeler yapıldığına dikkat çekti.

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan da çevre adına neler yapılabileceğini konuşmak amacıyla burada olduklarına değinerek sorunların çözümü konusunda ortaklaşa hareketin önemli olduğunu söyledi.

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan ise çevre konusunun siyaset üstü olduğuna vurgu yaparak gelecek nesillere devredilecek olan çevrenin bir emanet olduğuna değindi.

Görüşmede, su, kanalizasyon yönetimi ve katı atık konusunda yaşanan sorunlar ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.