K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özçınar’ın mesajı şöyle:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplumda farkındalık oluşturmak, duyarlılığı artırmak ve engelli bireylerin yaşamlarına dair önemli konuları gündeme taşımak açısından büyük bir anlam taşımaktadır. Bu özel gün, hepimize sorumluluklarımızı yeniden hatırlatan güçlü bir çağrıdır.

Engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı güçlükleri en aza indirmek, onların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve herkesle eşit koşullarda, özgür bir şekilde yaşayabilecekleri bir toplum oluşturmak hepimizin ortak görevidir. Onların sosyal, kültürel, ekonomik ve fiziksel tüm alanlarda tam ve etkin katılımını sağlamak, insan haklarına saygının da en somut göstergelerinden biridir.

Bizler, yerel yönetimler olarak bu bilinç ve sorumlulukla hareket ediyor; çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Amacımız, engelleri ortadan kaldıran, kapsayıcı ve yaşamın her anında eşit fırsatlar sunan bir düzen inşa etmektir.

Hep birlikte empati kurarak, anlayışı büyüterek ve dayanışmayı güçlendirerek, engelleri aşabileceğimize inanıyoruz. Unutmamalıyız ki gerçek engel; sevgi, anlayış ve birlikte hareket etme duygusunun eksikliğidir.

Gelin, daha duyarlı, daha kapsayıcı ve daha adil bir dünya için hep birlikte çaba gösterelim. Engelleri birlikte aşan bir toplum mümkün. Yeter ki gönülden isteyelim ve el ele verelim.”