Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Yöntem Laboratuvarı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği iş birliğiyle düzenlenen PSA (Prostat Spesifik Antijen) tarama etkinliği, halkımızın yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.
Mavi Mart Prostat Kanseri Farkındalık ve Destek Ayı kapsamında hayata geçirilen bu anlamlı etkinlikte, vatandaşlarımız ücretsiz olarak erken tanı testinden faydalanma imkânı buldu. Erken teşhisin hayat kurtardığı bilinciyle düzenlenen organizasyon, toplum sağlığına yönelik önemli bir farkındalık oluşturdu.
Etkinlik süresince belediyemiz merkez binasında gerçekleştirilen taramalara katılan vatandaşlarımız, sağlıklarını koruma adına önemli bir adım atarken, aynı zamanda bilinçli bir toplum oluşturma yolunda güçlü bir dayanışma örneği sergiledi.
Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanımız Dr. Fatma Çimen Tuğlu da etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Toplum sağlığı, bizim için yapılan her hizmetin merkezindedir. Erken teşhisin önemini biliyor, halkımızın bu tür hizmetlere kolay erişimini sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz.”
Sağlık alanında farkındalık oluşturan bu tür çalışmaların artarak devam edeceği belirtilirken, organizasyona katkı koyan Yöntem Laboratuvarı’na ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne teşekkür edildi.