Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Kendisi de Larnaka’dan göç eden bir İskeleli olduğunu söyleyen Töre, İskele’nin kendisi için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Zorlu Töre’yi her özel günde İskele’de ağırladıklarını söyledi, memnuniyetini dile getirdi.
TÖRE: “İSKELE BENİM İÇİN ÇOK AYRI ÖNEME SAHİP”
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin belediyelere başlatmış olduğu ziyaretler sürüyor. Töre bu kapsamda bu (29 Kasım) sabah İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. 31 Aralık’ta yürürlüğe girmesi planlanan İmar Planı’nın da gündeme geldiği görüşmede, İskele’nin önemine vurgu yapan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, kendisinin de bir İskeleli olduğunu söyledi ve İskele’nin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Töre konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “İskele benim için çok ayrı bir öneme sahip. Ben de bir İskeleliyim. 18 Yaşına kadar İskele’de yaşadım. Ortaokulu ve Lisesi’yi Bekirpaşa’da okudum. İskele’de hatıralarımız çok. Hüzünleri, mutlulukları burada yaşadık.”
TÖRE: “İMAR PLANINDA İNŞALLAH CİDDİ SIKINTILAR YAŞANMAZ”
31 Aralık’ta yürürlüğe girmesi planlanan imar planıyla ilgili de konuşan Zorlu Töre, ‘inşallah ciddi sıkıntılar yaşanmaz’ dedi: “ Bu bölgede de çok ciddi sosyal ve ekonomik gelişmeler var. Bu bölgede emirname sıkıntısı da yaşanıp gidiyor. Emirnameyle ilgili belediyelerin de sıkıntıları, sitemleri var. Şehir planlamada ciddi sıkıntılar yaşadığınızı biliyorum. İnşallah endişeleriniz İçişleri Bakanlığı tarafından dikkate alınır kısa sürede orta yol bulunur. Bir taraf mağdur bir taraf çok şanslı bir durum yaratılmaz. İskele gelişemeye çok müsait bir bölge. Dilerim burası çok büyük turistik bir şehir haline gelir. Kent olmanın ötesine geçip şehir olma yolunda ilerler.”
İskele’de düzenlenen her türlü sosyal ve kültürel etkinlikleri yakından takip ettiğini söyleyen Zorlu Töre, İskele Belediyesi’ne ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.
SADIKOĞLU: “İMAR ADALETİ İÇERİSİNDEALTYAPILARI TAMAM BİR PLAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, İskele Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerin yanı her zaman, her özel günde sıra Zorlu Töre’yi İskele’de ağırladıklarını söyledi, memnuniyetini dile getirdi. 31 Aralık’ta yürürlüğe girmesi planlanan Emirname süreciyle ilgili de konuşan Başkan Sadıkoğlu, göreve geldikleri günden bu yana İskele’yi İskeleliler planlayacak sloganıyla hareket ettiklerini söyledi ancak bu süreçte katkı koyma noktasına razı bırakıldıklarını ifade etti: “İmar planı süresi içerisinde kendi ekibimizi oluşturduk ve hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Halkımıza bir mağduriyet yaşatmak istemiyoruz. Birinci ilkemiz imar planını imar adaleti şeklinde hazırlamaktı. İskele’nin bazı bölgeleri değerlenirken aynı fırsat eşitliğinden İskele’ye bağlı diğer bölgelerde yaşayan insanların da yararlanmasını istiyoruz. İskelemiz özellikle son 2-3 yıldır hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu gelişmeler binalarla, inşaatlarla oluyor. Dolayısıyla İskelemiz genel anlamda yalnızca adamızın değil üçüncü ülkelerin; Çin, İsrail, Rusya ve Hırvat ülkelerden insanların tercih ettiği gözde yer oldu. Doğru bir şekilde planlamak istiyoruz. Mevcut halkımızın yanı sıra burada yaşayan insanların huzurunu refahını bozmayacak şekilde planlamaya çalışıyoruz. Altyapı ve kanalizasyonları çalışmalarının da dahil olduğu bir imar planı istiyoruz.”
Başkan Sadıkoğlu, konuşmasının sonunda ise 4 Aralık’ta yapılacak oylama öncesinde İskele Belediyesi Meclisi’nin yapacağı toplantıda emirname konusunda kararını vereceğini söyledi: “Gerek Şehir Planlamadaki arkadaşlarla gerekse Sayın Bakanla yaptığımız görüşmelerde belli başlı konularda mutabık kalınsa da 4 Aralık’ta yapılacak oylama öncesinde İskele Belediyesi Meclisi de kararını alacak. İnşallah hayırlısı olur”