Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni çocuk oyunu Tilki ile Kirpi’nin prömiyerini gerçekleştirdi. Hatice Tezcan’ın yazıp yönettiği oyun 3-7 yaş grubu çocuklara hitap ediyor. Prömiyerde aileleriyle birlikte meraklı gözlerle oyunu izleyen çocuklar ayrıca oyuna dahil de oldu. Oyunda Asu Demircioğlu, Cem Aykut ve Hatice Tezcan rol aldı.
Kuşların cıvıldadığı, gökyüzünün parladığı, en güzel çiçeklerin açtığı kocaman bir ormanda yaşayan Tilki ile Kirpi iki arkadaştır. Güzel güzel yaşayıp giderlerken bir gün iş arabaları ormanda bir yol açarlar ve ormanın büyük kısmı giderek yok olur. İnşaatlar başlar ve binalar yükselir. Orman hayvanlarının evlerinin yerine insanlar yerleşir. Orman artık gri renksiz mutsuz bir yere dönüşür. Çocukların katılımını sağlayan bu eğlenceli oyun, insan ve doğa ilişkisi üzerine eğiliyor.
Oyun, 3-7 yaş grubundaki çocuklar için her salı saat 10:00 ve 11:30’da okullarla yapılan organizasyonlarla Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenecek.