Lefkoşa Türk Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak Gençlik Meclisi iş birliğinde düzenlediği Engelsiz Sanat Gecesi’nin beşincisi Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi 4. Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı belediye meclis üyeleri, etkinlikte görev alan çocukların aileleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
Armel Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin bateri ve piyano dinletisi ile başlayan ve büyük beğeni ve takdir toplayan gösteriler, Algım Özel Eğitim Merkezi, Lego Özel Eğitim Merkezi, Lefkoşa Özel Eğitim İş-Eğitim Merkezi, LTB Engelsiz Halk Dansları Grubu, LTB & Mavi Sanat Ritm’orkestra, Mavi Sanat Çocuk Atölyesi Müzik Dinletisi, Ortopedik Özürlüler Derneği, Özgür Adımlar Özel Eğitim Merkezi, Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Okulu, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi öğrencilerin gösterileri ile devam ederek, LTB Haspolat Modern Dans Grubu’nun gösterisi ile sona erdi.
Gecede ayrıca gösterilerin hazırlanmasında emeği geçenlere sertifikaları sunuldu.
Başkan Harmancı: “Görevdeki siyasilerin işi bildiri
sadece bildiri yayınlama değil icraat yapmaktır”
LTB
Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada 3 Aralık gibi özel günlerde
makam sahiplerinin görevinin bildiri yayımlamak değil icraat yapmak olduğunu
söyledi.
Makam sahiplerinin dilek ve temennilerde bulunmaması gerektiğine vurgu yapan
Harmancı, “LTB olarak bu bilinç ve
sorumlulukla hareket ediyoruz. Ve bu yıl beşincisini düzenlediğimiz gecemiz
ortaya konan emek ve özverinin sonucudur” dedi. 2020 yılı içerisinde su ile
ilgili yeni bir tüzük hazırlandığı da belirten Harmancı, bu tüzükle özel gereksinimli
bireylere kolaylık sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü:
“LTB olarak toptan eşitlik sağlanana kadar
mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz yola çıkarken de LTB’nin maddi sıkıntıları vardı
şimdi de var. Ama aklımızda var, fikrimizde var. Ve en önemlisi çok büyük bir
kalbimiz, ortak hareket etme becerimiz ve el birliğimiz var.”