Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) bünyesindeki Veteriner Ali Güçlü Mezbahası, 1 Ekim Pazartesi hizmet vermeye başlayacak.
Hijyenik ve güvenli et sunulması amacıyla tasarlanan mezbahanın 600 küçük baş 80 de büyük baş hayvanı buzluklarda bekletme kapasitesi bulunuyor.
Mezbahanın hizmet vermeye başlamasıyla, et fiyatlarını düşürmek amacıyla Toprak Ürünleri Kurumu(TÜK) da hayvan yetiştiricilerinden hayvan alımı ve kasaplara karkas halinde hayvan satımına başlayacak.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı birlikte, mezbahayı ziyaret etti. Harmancı mezbaha hakkında bakanlara bilgi verdi.
LTB Başkanı Harmancı, basına yaptığı açıklamada, mezbahada TÜK’ün alacağı kesimlik hayvanlar için de kullanılabileceğini söyledi. Harmancı, “Ülke yararına bu mezbahanın kullanılmasının önünde LTB’nin engel olmayacağını belirtmek isterim” dedi
Veteriner Ali Güçlü Mezbahası’nın “ülkenin en modern, en çağdaş ve en hijyenik standartlarda kesim yapmaya müsait mezbaha” olduğunu kaydeden Harmancı, çevre kirliliği yaratmayacak bir altyapıya da sahip olduğunu da vurguladı.
Harmancı, mezbahada saatte 45 büyükbaş, 200 küçükbaş kesim yapılabileceğini, tesisin 80 büyükbaş 600 küçükbaş hayvanın dinlendirilebileceği 4 soğuk odasına sahip olduğunu da belirtti.
Geçmişte hukuksal sorunları olan mezbahanın bugün hukuksal sorunu ve borcunun kalmadığını da belirten Harmancı, piyasaya güvenilir gıda sunulmasında öncü olmayı umut ettiklerini ifade etti.