Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) işbirliğinde 2-4 Eylül 2025 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşecek 6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresine katılmak amacıyla bugün Erzurum’a gitti.  

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek program kapsamında Özçınar,  3 Eylül 2025 Çarşamba günü “Sürdürülebilir Kalkınma, Yerel Yönetimler, Tarım ve İklim Krizi” temalı üst düzey tarım konulu panele ve WALD E-Parlamento VII. Uluslararası Erzurum Gençlik Liderler” Oturumuna katılarak birer konuşma yapacak.

 Özçınar konuşmasında Avrupa Birliği finansmanıyla hayata geçirilen arıtma tesisi aracılığıyla atık suları arıtarak tarımsal alanda kullanımı, suyun geri dönüşümü ve yerel tarımın desteklenmesiyle ilgili uygulamaları katılımcılarla paylaşacak.

Tarım alanında görüşler, yenilikçi uygulamalar ve işbirliği süreçlerinin ele alınacağı programda, ortaya konulacak önerilerle ülke tarımının nasıl daha iyi noktalara taşınabileceği tartışılacak ve Türkiye dışından belediye yetkilileriyle deneyim paylaşımının önemi ele alınacak.

Programa TC Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye ve çeşitli ülkelerden üyeler, belediye başkanları, belediyelerin tarımsal hizmetler daire başkanları, üniversite temsilcileri, sanayi ve ticaret odaları ile özel girişimciler katılacak.

AgriCities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği, 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle kurulmuş uluslararası bir organizasyondur.

Birliğin amacı, tarım ve gıdanın geleceğin dünyasında son derece stratejik öneme sahip sektörler olduğu gerçeğinden hareketle tüm ülke ve şehirlerin birbirleriyle etkileşim içinde olması gerektiğini vurgulamak ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmektir.

AgriCities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin şu anda Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Filistin, Lübnan, Maldivler, Moritanya, Irak, Ürdün, Etiyopya, Senegal, Mısır, Filipinler, Rusya Tataristan Cumhuriyeti, Benin, Kamerun, Somali, Cibuti ve Senegal’den üyeleri bulunmaktadır.