K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutladı.

Özçınar’ın mesajı şöyle:

“Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 49. yılı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 67. yılı ve Kıbrıs’ın Osmanlı Devleti tarafından fethinin 454. yıl dönümünü derin bir gurur, büyük bir coşku ve sarsılmaz bir inançla kutluyoruz.

1 Ağustos; Kıbrıs Türk halkının eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşama kararlılığını tüm dünyaya haykırdığı, onurlu bir direnişinin simgesidir.

Bu uğurda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; her daim Kıbrıs Türkü’nün yanında olan Anavatan Türkiye’ye, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın değerli mensuplarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bu anlamlı günde, milli birlik ve beraberlik ruhunu yüreklerimizde hissederek, tüm halkımızın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı en içten, en samimi duygularımla kutluyorum.”